Loteri dalam talian sebenarnya hanya hasil daripada undang-undang negeri 2005.

Maklumat Loteri NC, Carolina Utara hari ini

Sejarah Loteri Carolina Utara

Lotto North Carolina adalah loteri muda. Loteri dalam talian sebenarnya hanya hasil daripada undang-undang negeri 2005.

Loteri ini ditubuhkan dengan satu tujuan: Untuk mengumpul dana untuk pendidikan. Ini terbukti dalam “North Carolina Education Lottery”, nama rasmi untuk loteri tersebut.

Menurut laman web NC Lottery, 100% hasil daripada loteri akan digunakan untuk membiayai program pendidikan negeri. Pemenang loteri yang kalah boleh mendapat keyakinan bahawa wang mereka akan digunakan untuk pendidikan pemimpin masa depanĀ https://carpenteroakandwoodland.com/ .

Untuk apa Wang Loteri NC Digunakan?

50% daripada hasil itu disalurkan ke arah mengurangkan saiz bilik darjah untuk kanak-kanak di bawah umur lima tahun supaya guru dapat memberikan lebih perhatian individu.

40% digunakan untuk pembaikan dan pembinaan sekolah. Pembinaan lebih banyak sekolah akan menghasilkan populasi pelajar yang lebih kecil. Walau bagaimanapun, kos pembaikan dan bahaya keselamatan dapat dikurangkan dan persekitaran pendidikan pelajar bertambah baik.

Baki 10% digunakan untuk membiayai biasiswa kolej. Pelajar Pell Grants akan mendapat dana ini. Pelajar ini datang dari latar belakang berpendapatan rendah. Pelajar ini boleh menggunakan wang biasiswa mereka di mana-mana kolej North Carolina untuk membantu mereka membayar yuran, awam atau swasta.

Apakah Peraturan NC Lotto

Loteri North Carolina menawarkan dua jenis utama.

Goresan segera menawarkan kad dengan permainan pantas. Apa yang anda perlu lakukan ialah menconteng kulit setiap kad. Setiap peraturan permainan unik, meminjam dari teka-teki silang kata serta tic-tac-toe.

Walaupun calar biasanya mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk menang, ia menawarkan pembayaran yang lebih kecil. Lukisan loteri, sebaliknya, adalah satu lagi bentuk loteri.

North Carolina mempunyai lukisan loteri Mega Millions. Walaupun setiap lukisan berbeza, prinsip asas setiap cabutan adalah sama.

Tiket untuk gambar boleh didapati di banyak lokasi runcit termasuk kedai serbaneka seperti 7-11. Penjual tiket dalam talian tersedia untuk membeli tiket, memeriksa hasil, menangani pembayaran kemenangan, dan bahkan membelinya. Ia sentiasa idea yang baik sebelum menggunakan mana-mana tapak loteri dalam talian.

Pemain loteri NC boleh memilih antara 3 dan 6, bergantung pada lukisan. Terdapat pelbagai nombor yang dapat dipilih, yang berbeza dari melukis hingga menggambar.

Anda juga harus mempertimbangkan harga tiket, tarikh lukisan, jenis permainan (pada asasnya berapa banyak nombor mesti sepadan dan dalam susunan apa), serta kekerapan nombor yang dipilih dimainkan. Dengan satu tiket, anda boleh memainkan berbilang lukisan.

Pemain dapat menonton hasilnya secara langsung di TV, atau melihatnya dalam talian. Pemenang lotto harus menandatangani tiket untuk melindunginya daripada dituntut oleh orang lain. Untuk menghubungi pegawai loteri, gunakan nombor pada tiket mereka. Loteri menawarkan dua pilihan untuk pemain: pembayaran jangka panjang selama beberapa tahun atau jumlah sekaligus yang lebih kecil.

Walaupun peluang anda untuk menang adalah tipis (1 dalam 195.249.054 peluang) untuk memenangi Powerball Jackpot, bayarannya cukup tinggi untuk menjadi jutawan segera.

Pemenang Hadiah Loteri NC yang lalu

Satu pasangan North Carolina adalah lambang ketegangan. Mereka memenangi $1 juta dalam loteri hanya sehari sebelum tarikh akhir. Raleigh Hill, pasangan pemenang loteri NC, bimbang tentang perhatian daripada menang. Dia menyembunyikan tiketnya di beberapa tempat, termasuk Alkitabnya, untuk melindunginya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.