loteri

Mitos Tentang Sistem Loteri

Di banyak loteri kita dapat melihat bahawa sindiket pemain loteri, biasanya bermain melalui kumpulan yang dibentuk di tempat kerja, memenangi hadiah loteri paling kerap daripada pemain individu?

Menang datang untuk sindiket menang lebih kerap bahawa pemain loteri tunggal nampaknya logik untuk menganggapnya  APK 918Kiss2 kerana mereka membeli lebih banyak tiket. Walau bagaimanapun, membeli lebih banyak tiket nampaknya menjadi alasan kejayaan sindiket tetapi sebenarnya bukan alasannya.

Anda juga mungkin berfikir bahawa mengelakkan penggunaan nombor pemenang dari undian minggu sebelumnya (atau memilih nombor “panas”) akan meningkatkan peluang anda untuk menang.

Angka yang dilukis atau tidak dilukis mempunyai peluang yang sama untuk ditarik dalam mana-mana permainan tidak kira berapa kali mereka dilukis sebelumnya. Sama sekali tidak ada perbezaan dengan keputusan seri atau kemungkinan nombor diambil berapa kali nombor itu ditarik dalam permainan sebelumnya.

Setiap undian undian adalah permainan yang sama sekali baru dan tidak berkaitan dengan permainan yang lain. Mungkin logik untuk menganggap bahawa jika gabungan nombor telah diambil dalam undian bahawa kombinasi ini tidak akan berlaku lagi untuk waktu yang sangat lama (jika pernah), tetapi ini sebenarnya tidak berlaku.

Bola undian, dan undian undian, tidak mempunyai ingatan. Mereka tidak ingat undian sebelumnya. Setiap undian dalam loteri adalah cabutan berasingan. Ia tidak dihubungkan dengan cabutan lain.

Dengan tiket loteri biasa, tidak kira bagaimana anda memilih nombor, memberi anda peluang yang sangat buruk. Cabutan 6/49 memberi anda 1 dari 13,983,816. Peluang ini sama sekali tidak bagus dan bermain dengan peluang tersebut memberi anda sedikit peluang untuk menang. Walaupun anda mempunyai seratus tiket yang dipilih secara rawak (seperti tiket rata-rata) maka anda hanya mempunyai seratus 1 dari 14 juta peluang untuk menang. Maksudnya anda masih mempunyai 1 dari 14 juta peluang untuk menang!

Sudah tiba masanya untuk bagaimana memenangi loteri dengan cara yang lebih bijak. Sekarang setelah anda mengetahui bahawa setiap bola memiliki peluang yang sama untuk ditarik, anda memerlukan strategi yang lebih baik untuk menang.

Daripada sistem loteri “membeli ke dalam” yang berdasarkan analisis undian dan pengiraan masa lalu yang dirancang untuk mencari corak dalam jumlah dan kombinasi, anda mula memainkan permainan dengan lebih bijak.

Sebilangan besar data dari undian loteri yang lalu tidak akan membantu anda meningkatkan peluang anda untuk memenangi hadiah loteri. Apa yang mesti anda lakukan ialah mula menggunakan sistem matematik yang sesuai dengan undang-undang kebarangkalian yang menjadi asas undian.

Terdapat formula matematik yang terbukti secara saintifik yang boleh digunakan untuk meningkatkan peluang anda untuk menang di lotre; hadiah yang lebih kecil yang dimenangi secara konsisten kadangkala sama atau melebihi hadiah jackpot! Untuk memenangi hadiah jackpot, anda perlu menambah banyak kejayaan dalam persamaan itu tetapi jika anda mendapat tuah dengan sistem loteri yang baik percayalah apabila saya katakan anda tidak akan menjadi yang pertama dan pastinya bukan yang terakhir!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *